Játékos hangolódás a Rózsakertben

November 9-én tartottuk az első „hangolódót” iskolánkban. A Rózsakertbe érkező óvodásokat Zsóka néninek és Kata néninek sikerült elvarázsolnia. Az előzetes regisztrációhoz kötött foglalkozásra jelentkező óvodások rózsákat „szedtek” és sünökkel is ismerkedtek. A változatos foglalkozások a jövő héten folytatódnak. Reméljük, hogy a távolmaradó kis betegek is hamarosan meggyógyulnak.

November 16-án csütörtökön tartottuk a második “hangolódót” iskolánkban. Az óvodások Szent Márton legendájával ismerkedtek meg, kézműveskedtek és változatos énekes, mondókázós játékokkal bővíthették tudásukat. Kellemes hangulatban telt a foglalkozás Gyöngyi néni és Ági néni vezetésével. A foglalkozások november 30-án folytatódnak, minden érdeklődőt várunk szeretettel! 

A részvétel regisztrációhoz kötött! A foglalkozások 16:15-kor kezdődnek.

November 30-án csütörtökön tartottuk a harmadik “hangolódót” iskolánkban. Az óvodások idegen nyelvi foglalkozásokon vettek részt, énekeltek, mondókáztak, számoltak angol és francia nyelven is. A köszönési formák helyes kiejtését egy „beszélő” hörcsög is segítette. A színek felismerését játékos formában „légycsapóval” a kezükben gyakorolták. Kellemes hangulatban telt a foglalkozás Irénke néni (francia), Annamária néni (francia) valamint Zita néni (angol) és Éva néni (angol) vezetésével.

A foglalkozások december 7-én folytatódnak, minden érdeklődőt várunk szeretettel! A foglalkozások 16:15-kor kezdődnek.

A részvétel regisztrációhoz kötött!

December 7-én került sor a Rózsakerti hangolódó következő 4. eseményére.

Az iskolánkba látogató óvodások „hógolyókat” gyúrhattak és segíthettek Télanyó manóinak is. Bár az udvarokon gyorsan elolvadt a hó, nálunk repült a hó-hó-hógolyó, s élvezetes „hócsatát” vívhattak Kata és Zsóka nénivel. Játékosan fejlődött eközben a finommotorikájuk, egyensúlyérzékük és mozgáskoordinációjuk. A téli kalandok december 14-én folytatódnak.

Rózsakerti hangolódó: December 14-én együtt készültünk a meghitt karácsonyra. Közeledve a harmadik -öröm -gyertyájának meggyújtásához furulyával és zongorával kísért énekekkel hangolódtunk együtt az iskolánkba jövő óvodásokkal. Angyalkát készítettünk , fenyőfát díszítettünk, mézeskalácsot ettek és a foglalkozás végén egy jó hangulatú táncházzal várta Ági néni és Gyöngyi néni a gyerekeket, ahol a ritmushangszereket maguk szólaltathatták meg. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a következő alkalomra 2024. január 11-én 16:15-17:00

A Rózsakerti hangolódó programsorozata 2024-ben is folytatódott iskolánkban.

A januári első alkalom a kívánságok és a szerencsehozó tárgyak bűvöletében zajlott. Újévi népszokásokat elevenítettünk fel, s „életre” is keltettük a szerencsehozó tárgyakat. A foglalkozásunk középpontjában a szerencsehozó kismalac állt. Megbeszéltük, hogy a malac kitúrja nekünk a szerencsét, s kipróbáltuk, hogy milyen, ha „meghúzzuk a farkát”. A játékos sodokuval fejlődött logikai gondolkodásunk és problémamegoldó képességünk. A kézműves foglalkozáson pedig bebizonyítottuk, hogy nincs lehetetlen, minden részt vevő gyermek egy vidám malacka „kíséretében” indulhatott haza.

A gyerekeket várjuk a következő, január 18-i alkalmunkra is, a szülőket pedig tisztelettel hívjuk a február 1-jén megvalósuló Szülői fórumunkra.

Január 18-án a természettudatos szemléletmód és magatartás alakítása került előtérbe.

A szelektív hulladékgyűjtést, az újrahasznosítás fontosságát és a téli madárvédelmet választottuk témává. Beszélgettünk a helyes madáretetésről, érzékelés-észlelés fejlesztése történt a madarak hangja (hallás), és megtalálásuk (látás) által, illetve madártollakat vizsgáltunk tapintás alapján.

Hasonlóságokat és különbségeket kerestünk a madarak összehasonlítása során. Kooperatív feladatként madáreleséget válogattunk. Az élmények megfogalmazásával , verssel, találós kérdésekkel aktív-passzív szókincset fejlesztettünk Gyöngyi nénivel, majd papírból kis madarat készítettünk Ági nénivel. Az utolsó képen lévő kulacs várja a tulajdonosát az iskola portáján.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a következő alkalomra 2024. január 25-én 16:15-17:00

Január 25-én egyenesekkel és görbe vonalakkal, mondókákkal, számolós mozgással és síkidombohóc ragasztásával vártuk a Rózsakert iskolakóstolgató foglalkozására az érdeklődő óvodásokat.

Örömmel fogadtuk azokat a családokat, akik most először jöttek el a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola elsősváró foglalkozására. Jó érzés látni, hogy visszatérő vendégeink már egyre otthonosabban mozognak az iskolában.

A következő két rendezvényünkre nem kell regisztrálni:

Február 1-jén 16.30-tól szülői fórumon a díszteremben, majd február 8-án 16.30-tól játékos délutánon a tornateremben várjuk az érdeklődőket. A szülői fórumra elsősorban a szülőket, míg a játékos febr. 8-i foglalkozásra a gyerekeket és a szülőket együtt várjuk, hogy segíthessünk a felelős iskolaválasztásban.

További programjainkról is híradással leszünk!

Február 15-én a 2. évfolyam tanítói és Kati néni várta a leendő kis elsősöket “medveországba”.

Éneklésből, mozgásból, táncból nem volt hiány. Keveredtek, kavarodtak, figyelem- és koordinációs játékokkal eljutottak a medveoviba, medvére is “vadásztak” és végül közös táncházzal koronázták meg a délutánt.

Játékos Hangolódó foglalkozásaink a jövőhéten is folytatódnak…

Február 22- én tavaszváró foglalkozásra invitáltuk a gyerekeket. Diafilmet néztek, virág sudokuztak, ügyességi feladatokat játszottak az iskolánkba érkező óvodások. Villával festettek tavaszi képet és nyomdázhattak saját elképzeléseik szerint. Szép, kreatív és igényes munkákkal térhettek haza a gyerekek. Következő alkalom: február 29. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Február 29-én folytatódott a Rózsakerti hangolódó programsorozat

Ezen a napon kiderült, hogy már mindenki nagyon várja a kikeletet. Felidéztük, milyen tavaszi virágokkal találkozhatunk majd a kertekben, árnyképeket kerestünk, sőt még pillangóröptetésre is vállalkoztunk.

Miközben a lepkék „edzőtábora” zajlott, egy másik helyszínen különleges kalandra vállalkoztak a gyerekek. Egy elrabolt királykisasszonyt próbák teljesítésével szabadítottunk ki, hogy jövőre ő is első osztályos lehessen. „Megküzdöttünk” eközben a sárkányokkal, megtaláltuk a katicabogár elveszett pöttyeit, sőt az elkóborolt állathangok is gazdára leltek.

A gyerekeket szeretettel várjuk a következő, március 21-i alkalmunkra is, a szülőket pedig tisztelettel hívjuk a március 6-7-én megvalósuló Nyílt óráinkra.

Március 21-én folytatódott a Rózsakerti hangolódó programsorozat.

Ezen a délutánon társasjátékokkal, mesés kalandokkal vártuk a gyerekeket.

A “Színek várának” kapujához kulcsokat gyűjtöttek a résztvevők. Természetesen ehhez próbákat kellett teljesíteni. Szőttek kötélhálót, utakat kerestek, lovagi ujjtornán vetélkedtek, pillangóvá váló hernyócskákat fűztek és a vár lakóival ismerkedtek a bátor jelentkezők. Amikor minden kulcs előkerült, feltárult a várkapu és jutalom várt mindenkit. Az egyedi memóriajáték szinezése után, szomjukat és éhüket is olthatták a kis hősök.

A Rózsakerti Hangolódó záróprogramjára 2024. április 11-én is várjuk az érdeklődőket.

Az utolsó Rózsakerti Hangolódó foglalkozásunkra az északi (Sanyi bácsi) és a déli (Attila bácsi) varázsló, valamint egy varázslóinas (Péter bácsi) látogatott el hozzánk.

A gyerekek nagy megdöbbenésére egy elefántnyi fogkrémet is sikerült varázsolniuk. A résztvevő óvodások csodás pillanatokat élhettek át, több hungarocell rudat is eltüntettek a mágusok segítségével, és azt is láthatták, ahogyan a varázslóinas keze “lángra lobbant”.

Köszönjük, hogy az álruhába öltözött és szinte pályát tévesztett kollégáinknak ilyen hálás közönsége volt, mert sok érdeklődő szülőt és óvodást sikerült elbűvölniük.

Az általános iskolai beiratkozások 2024. április 16-17-18-19-én lesznek intézményünkben.

Szeretettel várjuk a leendő elsős szülőket!

Elérhetőségeink

Címünk:

6600 Szentes, Erzsébet tér 1.

Igazgató:

Siposné Miskolczi Gyöngyi

Telefon: 63/561-140     

Mobil:: 20/823-1951

E-mail:

szenterzsebetisk@gmail.com

Óvodavezető: Remzsőné Lakos Mária

Az óvoda telefonszáma: 561-146

Csengetési rend

1. óra: 8.00-8.45

2. óra: 9.00-9.45

3. óra: 10.00-10.45

4. óra: 10.55-11.40

5. óra: 11.50-12.35

6. óra: 12.45-13.30

Főétkezés: 13.30-14.00

Alapítványaink

SZENT ERZSÉBET RÓZSÁI ALAPÍTVÁNY

Magyar Katolikus Egyház technikai szám:

0011

Bankszámlaszám:

57200031-10042009

Adószám:

18471052-1-06