Városi Pedagógusnapi Ünnepség

A városi pedagógusnap alkalmából iskolánk pedagógusai: Szabó Marianna Gyöngyi, Vida Szűcs Jánosné és Remzsőné Lakos Mária Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át. Köszönjük munkájukat!

Kovács Zoltán Lajosné pedagógusunk a városi pedagógusnap alkalmából „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesült. Köszönjük munkáját!

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, Szabó Marianna Gyöngyi részére

A diploma megszerzését követően 1984-ben kezdte meg munkáját az akkori Köztársaság Téri Általános Iskolában, mint tanító, mely az egyetlen munkahelye volt. Később munka mellett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán rajztanári képesítést is szerzett. Pedagóguscsalád szülötte. Kezdetben az édesanyja nyomdokaiban haladt, azonban grafikus tehetsége új utak keresésére indította. Tanítóként elsősorban humán tárgyakat oktat. Modern pedagógiai kultúráját, sokrétű egyéniségét, ötletgazdagságát az alsó és a felső tagozatban is megmutatta. Évekig az osztályfőnöki szakmai munkaközösség vezetőjeként tevékenykedett. Művészlelkéből adódóan számtalan diákot készített fel sikeresen rajzversenyekre, különleges alkotásainak hatása diákjai alkotásain is érezhető. Tusrajzai, grafikái jellegzetesek, témáját gyakran választotta történelmi múltunkból. Az intézmény épületének 100. évfordulójára megtervezte az iskola saját emblémáját. Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapja meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodapedagógusa, intézményegység-vezetője, Remzsőné Lakos Mária részére

1983-ban szerezte meg óvónői diplomáját a Szarvasi Óvónőképzőben. 1999-től kezdett el dolgozni a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményében. 2009 óta az óvodai intézményegység vezetője. Az óvoda családias arculatának kialakulásáért sokat tett. Időt és többletmunkát nem kímélve kész minden áldozatra a gyermekek fejlesztésére és nevelésére irányuló tevékenységek területén. Kreatív személyiség, szabadidejében foltvarrással foglalkozik. Közvetlen, vidám egyénisége segíti abban, hogy a gyermekekkel és a szülőkkel is kiemelkedően jó kapcsolatot alakítson ki. Korán kialakult pedagógiai stílusát a gyerekek tisztelete, a kitartó türelem, a kiegyensúlyozottság, precíz felkészülés, módszertani színesség és a hagyományos értékrend maradéktalan átadása jellemzi. Mindennapjaiban emberséges, reálisan gondolkodó óvodapedagógus és vezető, aki a közösséget higgadt és korrekt véleménynyilvánításával támogatja. Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapja meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, Vida-Szűcs János Istvánné részére

Először képesítés nélküli pedagógusként kezdett dolgozni a szentesi Damjanich János Iskolában. 1983-ban szerezte meg tanítói diplomáját a bajai Tanítóképző Főiskolán. Mint „tanítójelölt” került 1982 augusztusában a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola jogelődjébe, ahol immár 41 éve kiapadhatatlan örömmel tanítja a legkisebbeket. Az intézményben eltöltött idejének nagy részét a tanítványaival tölti. Tanítóként elsősorban reáltárgyakat oktat. Hivatását mindig az igényesség, a lelkiismeretesség, a gyermekszeretet határozza meg. Egész pályafutása alatt meg tudta őrizni kedvességét, mosolyát, vidámságát. A szülők tisztelik, tekintélyt vívott ki magának csendes, türelmes magatartásával, tapintatos tanácsaival. Munkatársaival szemben segítőkész, előzékeny. Személyisége követendő példát állít elénk másokra figyelésből, őszinteségből és becsületességből. Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapja meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

„Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesíti

Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda – Kovács Zoltán Lajosné

Önzetlensége, emberszeretete, hivatástudata példaértékű, mindig lehet számítani színvonalas nevelő-oktató munkájára. Nem csak ismeri, de meg is valósítja életében az isteni parancsot: „szeresd felebarátodat, mint magadat”. Diákjai felé tisztelettel és szeretettel fordul, sok diák neki is köszönheti, hogy sikerrel vette az általános iskolai éveket. Fejlesztő munkájával ott tud támogatást nyújtani, ahol éppen a legnagyobb lemaradások, akadályok vannak. Legfontosabb célja a megértésre, elfogadásra, szeretetre nevelés.

Elérhetőségeink

Címünk:

6600 Szentes, Erzsébet tér 1.

Igazgató:

Siposné Miskolczi Gyöngyi

Telefon: 63/561-140     

Mobil:: 20/823-1951

E-mail:

szenterzsebetisk@gmail.com

Óvodavezető: Remzsőné Lakos Mária

Az óvoda telefonszáma: 561-146

Csengetési rend

1. óra: 8.00-8.45

2. óra: 9.00-9.45

3. óra: 10.00-10.45

4. óra: 10.55-11.40

5. óra: 11.50-12.35

6. óra: 12.45-13.30

Főétkezés: 13.30-14.00

Alapítványaink

SZENT ERZSÉBET RÓZSÁI ALAPÍTVÁNY

Magyar Katolikus Egyház technikai szám:

0011

Bankszámlaszám:

57200031-10042009

Adószám:

18471052-1-06